Aan De Slag Met Deze

Duurzame maatregelen

Er zijn nogal wat opties om een bedrijfspandpand of woonhuis te verduurzamen en er komen er steeds mee bij.  Hieronder volgen de meest voorkomende. Weten welke methode geschikt is voor uw bedrijfspand? Laat het onderzoeken.

Isoleren spouwmuur en gevel

Alle energie die binnen blijft hoef je niet meer op te wekken of in te kopen. Omdat al snel 20% van de warmte via de muur verloren gaat is spouwmuurisolatie en gevelbekleding een logische zet. Groot voordeel is dat in de zomer het pand een stuk koeler blijft waardoor de airco weer minder hard hoeft te werken. Profijt in de zomer en in de winter dus.

Isoleren van het dak

Warmte stijgt naar boven. Net als bij het isoleren van muren, geldt voor het dak dat hierbij veel warmte verloren gaat. Zowel voor schuine als voor platte daken zijn meerdere materialen geschikt. Maar waar bij schuine daken de isolatie veelal van binnenuit wordt aangebracht, zijn er bij platte daken ook veel opties die aan de buitenkant kunnen worden aangebracht. Zo worden steeds vaker planten toegepast. Planten isoleren niet alleen goed maar zien er ook nog eens leuk uit. Laten we eens kijken of uw dak hiervoor geschikt is!

Zonnepanelen

Met zonnepanelen ga je je eigen energie opwekken. Dat klinkt niet alleen fantastisch, dat is het ook! Energieloket de Meierij maakt het mogelijk om zonder investering direct te besparen op de energierekening en bovendien na 10 jaar eigenaar te zijn van de installatie. Energieloket de Meierij kijkt meteen of uw bedrijf eventueel in aanmerking komt voor subsidie. Maak vandaag nog een afspraak!

Vloer/bodem isolatie

Door minder vocht in het pand ontstaat er een beter klimaat. En een minder koude vloer scheelt weer in stookkosten.

Warmtepomp

Deze haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater. En dus niet uit fossiele brandstoffen. Een warmtepomp heeft weinig onderhoud nodig en is zeer milieuvriendelijk. Ook hiervoor geldt dat Energieloket de Meierij uitzoekt of u recht heeft op subsidie en welke financiering het best bij u past.

LED-verlichting

De huidige LED lampen geven warm licht, zijn energie besparend en verdienen zichzelf terug. Een voorinvestering is vaak niet eens nodig. Daarom stappen ondernemers massaal over op LED-verlichting.

Besparingssysteem voor verlichting

Bij verlaten het licht uit doen wordt in de praktijk vaak vergeten. Sensoren zorgen niet alleen voor een lagere energierekening maar verhogen ook het gevoel van veiligheid.

Hoogrendementsbeglazing HR+++

Bureaus staan vaak bij het raam omdat het fijn is om bij daglicht te werken. In de winter is het echter vaak koud direct achter het glas. Met hoogrendementsbeglazing HR+++ wordt niet alleen maximale isolatiewaarde behaald, maar het zorgt ook meteen voor minder geluidsoverlast. De bestaande kozijnen kunnen blijven waardoor de kosten laag blijven.

Kieren dichten

Energieloket de Meierij let tijdens het onderzoek ook op mankementen die makkelijk te verhelpen zijn en meteen resultaat opleveren. Het dichten van kieren bij kozijnen, rammen en deuren zorgt ook gelijk voor meer comfort door het verdwijnen van tocht.

Hoogrendementsketel

Doordat de nieuwe type ketels energie zuiniger zijn kan het zinvol zijn om een nieuwe te installeren. Energieloket de Meierij zal dit alleen adviseren als het winst oplevert.

Ook Uw Bedrijfspand Of Huis Verduurzamen?

Start vandaag nog met onze hulp!